Luisteren naar je lichaam

– leven in relatie –

 

E

Wil je minder moeten van jezelf en een beter contact met je lichaam?

E

Zoek je een natuurlijke ingang naar spiritualiteit?

E

Sta je voor een keuze en kom je er met denken niet uit?

E

Wil je meer verbinding met wat jou beweegt en met de mensen om je heen?

Als kind was je de hele dag aan het spelen en was je leven nog één groot avontuur. Met Focusing kom je weer in contact met die natuurlijke energie.
De directe gevoelservaring van je lichaam is een ingang om jezelf en de wereld om je heen anders te leren kennen. Deze directe manier van betekenis ervaren brengt je weer thuis bij wat jij werkelijk wilt en bij hoe het leven in jou verder wil stromen.

Basistraining

Je leert stapsgewijs een felt sense te laten ontstaan en ermee te werken. Ook leer je hoe je op een focussende manier kunt omgaan met tegenstrijdige kanten van jezelf. Na deze training kan je zelfstandig focussen zonder begeleider.

Vervolgtraining

In de vervolgtraining leer je hoe je kunt luisteren naar een andere focusser en verdiep je je eigen focusvaardigheden. Na deze training ben je een volwaardige Focusing partner.

Begeleidersopleiding

Een traject van een jaar waarin je je verder ontwikkelt als begeleider. Je werkt aan je eigen houding, het afstemmen op een ander en het verder helpen van een focussessie. Na deze opleiding ben je gecertificeerd Focusing begeleider.

Trainers leer- werkplaats

In de trainers leer- werkplaats ontwikkel je jouw manier om Focusing over te dragen via cursussen of workshops. Lesgeven in Focusing is natuurlijk ook een geweldige manier om je eigen focusing vaardigheden verder te verbreden en verdiepen.

Open avonden

Heb je ervaring met Focusing en wil je met met andere focussers in contact blijven en verder oefenen en verdiepen? De open avonden zijn toegankelijk voor iedereen met praktische ervaring als focusser en in de rol van luisteraar. Na een korte kennismaking gaan we gezamenlijk met de aandacht ‘naar binnen’. Daarna focussen we in twee- of drietallen. Zo rond half tien eindigen we met een korte nabespreking en gezamenlijke afsluiting.

De open avonden zijn bij mij thuis, in principe elke derde woensdag van de maand. De eerstkomende avond is op 21 december. Inloop vanaf 19:45 uur, zodat we om acht uur kunnen beginnen met focussen. Eindtijd is zo tussen half tien en tien.

Laat svp even uiterlijk maandagavond ervoor weten als je mee wilt doen. De avond gaat door met minimaal twee deelnemers. Er staat een potje op tafel voor een vrijwillige bijdrage.

Ja ik doe mee met de open avond!

11 + 2 =

Wat brengt Focusing je?

R

Beter contact met je lichaam

Focusing is een eenvoudige manier om te luisteren naar je lichaam. Voelen hoe je lichaam dingen beleeft, geeft meteen al ontspanning. Wat ‘vastzit’ gaat op een natuurlijke manier weer stromen.

R

Een betere relatie met jezelf en anderen

Focusing leert je omgaan met lastige dingen en tegenstrijdigheden in jezelf. Je ervaart meer compassie met jezelf en hoeft daardoor minder te controleren. Als je werkt met mensen, is focusing een waardevolle aanvulling op je gereedschapskist.

R

Een natuurlijke spiritualiteit

Als je focust, ben je bij wat er van binnen is (of met je weerstand daartegen) zonder iets te willen veranderen of bewerkstelligen. Daardoor ‘ont-moet’ je jezelf en komt er weer ruimte voor de verbinding met het grotere geheel.

“Your body knows the direction of healing and life. If you take the time to listen to it through Focusing, it will give you the steps in the right direction.”

– Gene Gendlin –

Adam de Jong  |  adam@focusingutrecht.nl  |  06 211 606 81 | KvK nr 80233864