Basistraining

Na de basistraining kan je zelf focussen zonder dat je afhankelijk bent van een begeleider of luisteraar. In de eerste helft leer je hoe je een felt sense kunt uitnodigen en er naar kunt luisteren. In de tweede helft leer je om te gaan met heftige gevoelens, tegenstrijdige gevoelens, een ‘innerlijke criticus’ en een ‘innerlijk kind’. Hier vind je een uitgebreider overzicht van de inhoud van deze training.

Kern van de lessen zijn ervaringsgerichte oefeningen. Thuis ga je aan de slag met kleine opdrachtjes, oefen je (online) met elkaar en verken je verder wat je tijdens de lessen hebt geleerd. Daarnaast heb je recht op één privé-sessie. Al met al ben je zo’n vier maanden intensief bezig met Focusing, zodat je het je ook echt eigen maakt. Na afloop kan je het focussen blijven oefenen op de open avonden.

De training wordt gegeven in de Tarotschool in Utrecht. Om de week is er een les op de vrijdagochtend. Het aantal deelnemers is minimaal 2 en maximaal 6.

De komende basistraining is op: 23 sept; 7 en 21 okt; 4 en 18 nov; 2, 16 en 23 dec; 13 en 27 jan. De les van 23 december is bij mij thuis aan het Griftpark. Werktijden zijn van 09:30 tot 12:30 uur. 

Na afloop krijg je een certificaat (voor levels I en II) dat wordt erkend door The International Focusing Institute. Hiermee heb je toegang tot de level III en IV cursussen en diverse workshops. De kosten zijn €485 incl. cursusmateriaal en de Luisterwaaier van Aaffien de Vries. Voor minima is reductie mogelijk. Als je na afloop echt niet tevreden bent over de training, krijg je je geld terug.

Graag maak ik van te voren kennis met je bij een kennismakingsactiviteit of met een proefsessie (live of online). Je kan dan kijken of Focusing en de training wat voor je zijn en ik krijg een beter beeld van jouw beginsituatie en wensen als cursist. Een proefsessie is vrijblijvend en kost €15. 

Adam is erg betrokken geweest bij mijn proces en heeft het traject (de basistraining) afgestemd op mijn persoonlijke behoeften. Daarbij was zijn ervaring en vakkundigheid met Focusing duidelijk merkbaar. Ik ben dankbaar voor zijn gedrevenheid om Focusing zo goed mogelijk over te brengen.

Olaf Koopmans

MBO docent

Adam brengt je op een deskundige manier stapsgewijs in aanraking met de wijsheid van je lichaam. De training heeft een goede balans tussen theorie en oefenen en Adam geeft op een plezierige manier opbouwende feedback. Met veel enthousiasme kijk ik uit naar de vervolgtraining. Ik wil nog beter naar mijn gevoel leren luisteren en nog beter leren luisteren naar en afstemmen op de mensen die ik begeleid.

Doesjka Kuhlemeier

Beeldcoach ®

Focussen helpt echt om van binnenuit te voelen en ervaren wat er gebeurt. Ik kreeg van binnenuit antwoorden op de levensvragen waar ik mee bezig ben. In de cursus weet Adam een eenheid te creëren waardoor ieder zich veilig en vertrouwd voelt. De cursus was vanaf het begin tot het eind duidelijk en overzichtelijk, waardoor je goed leert focussen.

Karien Mulder

Levensloopcoach i.o.

“If we sense inwardly any problem, situation or aspect of living, the body sentience forms in response.”

– Gene Gendlin –

Benieuwd of focusing wat voor je is? Maak hier een afspraak voor een proefsessie (€15)

15 + 15 =

Adam de Jong  |  adam@focusingutrecht.nl  |  06 211 606 81