Over mij

Iets over mezelf om je een idee te geven wie ik ben. Begin jaren negentig ontdekte ik Focusing. Na mijn eerste kennismaking bij Focuscentrum Den Haag was ik meteen enthousiast en heb me er helemaal ingestort. In mijn werkend leven heb ik na een studie biologie op verschillende terreinen bij de overheid gewerkt aan gezondheidsbeleid. In 2020 ben ik minder gaan werken in Den Haag en ben ik begonnen met Focusing Utrecht.

Na een nogal pittige start in mijn leven heb ik veel gedaan op gebied van spiritualiteit en zelfontwikkeling. De ontdekking van Focusing was het begin van wezenlijke acceptatie van mezelf en mijn leven. De helderheid, het niet weten en niet identificeren van Advaita Vedanta hebben dit verrijkt en Focusing moeiteloos gemaakt. Door verschillende soorten lichaamswerk ben ik mijn lichaam als veilige basis gaan ervaren. Inmiddels ben ik aardig geland op aarde en thuisgekomen in mezelf. Graag geef ik Focusing door aan mensen die ook zo willen leven: met je voeten op de grond, verbonden met je zelf en met het grotere geheel. Ik wil met de trainingen van Focusing Utrecht een warme en veilige thuisbasis bieden waar niets moet en van waaruit je kan ontdekken en leren wat voor jou werkt.

In mijn zomers op een volwassenen zeilschool in Friesland ontdekte ik hoe leuk lesgeven kan zijn. En hoe belangrijk individuele aandacht is. Het is echt super als iemand die niet gelooft ooit te leren zeilen toch alleen wegvaart onder de weidse blauwe lucht. Nu is het een voorrecht te zien hoe de ‘Focusing kwartjes vallen’ en deelnemers steeds dieper contact maken met zichzelf.

Ik ben gecertificeerd Focusing Professional en Focusing Coördinator in training bij The International Focusing Institute (TIFI).

Ja, ik wil kennismaken.

9 + 4 =

Ik heb grote bewondering voor Adam’s inzet om het focussen voor iedereen toegankelijk te maken. Adam is een ervaren focusbegeleider die op een natuurlijke  manier een warme en vertrouwelijke sfeer weet te creëren. Zijn  stijl van begeleiden heeft mij geholpen om het focussen meer eigen te maken.

Rob

“It is never the last step.”

– Gene Gendlin –

Adam de Jong  |  adam@focusingutrecht.nl  |  06 211 606 81