Over mij

Begin jaren negentig ben ik als een van de eerste focustrainers opgeleid door Focuscentrum Den Haag. Ik was meteen enthousiast over deze eenvoudige en krachtige methode. Sindsdien heeft Focusing een plaats in mijn leven.

Graag leer ik je om via je lichaam contact te maken met je diepere gevoel en intuïtie. Daardoor moet je minder van jezelf en wordt het makkelijk om minder in je hoofd te zitten. Ook ga je steeds beter begrijpen wat er in je omgaat en ervaar je wat je werkelijk voelt en wilt.

Bij het geven van de trainingen krijgt veel uit mijn verleden een plaats. In mijn biologiestudie heb ik een wetenschappelijke manier van denken ontwikkeld. Als student heb ik zomers veel zeilles gegeven en ontdekte mijn passie voor lesgeven. De voldoening die het geeft als een onzekere cursist stap voor stap vertrouwen heeft opgebouwd en zelfstandig wegvaart! Bij het ontwikkelen van lesmateriaal (voor het landbouwonderwijs en gezondheidseducatie) heb ik geleerd ingewikkelde zaken simpel te maken. En in mijn werk bij de overheid leerde ik omgaan met groepen en met eigenzinnige collega’s.

Ik heb ruime ervaring met verschillende vormen van spiritualiteit en werken aan mezelf. Onder andere heb ik bij diverse leraren Advaita Vedanta gestudeerd. De helderheid, het niet weten en niet identificeren uit deze benadering sluit naadloos aan bij de moeiteloosheid van het focussen.

 

Ik heb grote bewondering voor Adam’s inzet om het focussen voor iedereen toegankelijk te maken. Adam is een ervaren focusbegeleider die op een natuurlijke  manier een warme en vertrouwelijke sfeer weet te creëren. Zijn  stijl van begeleiden heeft mij geholpen om het focussen meer eigen te maken.

Rob

“It isn’t the recognizable feelings that make so much difference. It is sensing the edge, the unclear, what you don’t recognize, which has meaning.”

– Gene Gendlin –

Maak hier een afspraak voor een gratis proefsessie

8 + 13 =

Adam de Jong  |  adam@focusingutrecht.nl  |  06 211 606 81