Over mij

Begin jaren negentig heb ik focusing leren kennen. Ik was meteen enthousiast over deze eenvoudige en krachtige methode om contact te maken met je innerlijke weten en intuïtie. Sindsdien heeft focusing een plaats in mijn leven.

Om je een idee te geven wie ik ben… Na een studie biologie heb ik bij het miniserie van VWS op verschillende terreinen beleid ontwikkeld voor de volksgezondheid. Zo ben ik bezig geweest met gezond gewicht, de veiligheid van fotomodellen en het voorkomen van anorexia, sociale media en jeugd, het tegengaan van laaggeletterdheid, de preventie van game- en kansspelverslaving en harm reduction bij drugsgebruik. Sinds ik in 2020 minder ben gaan werken in Den Haag, heb ik meer tijd gekregen voor Focusing Utrecht.

De zomers dat ik in Friesland zeilles gaf aan volwassenen, ontdekte ik mijn passie voor lesgeven. De voldoening die het geeft als iemand die denkt het nooit te zullen leren, toch stap voor stap vertrouwen opbouwt en dan zelfstandig wegvaart!

Ik ben veel bezig geweest met verschillende vormen van spiritualiteit en zelfontwikkeling. Vooral de benadering van Advaita Vedanta heeft me veel gebracht. De helderheid, het niet weten en niet identificeren hebben het focussen voor mij verrijkt en moeiteloos gemaakt.

Ik ben gecertificeerd Focusing Professional en Focusing Coördinator in training bij The International Focusing Institute (TIFI).

 

Ik heb grote bewondering voor Adam’s inzet om het focussen voor iedereen toegankelijk te maken. Adam is een ervaren focusbegeleider die op een natuurlijke  manier een warme en vertrouwelijke sfeer weet te creëren. Zijn  stijl van begeleiden heeft mij geholpen om het focussen meer eigen te maken.

Rob

“It isn’t the recognizable feelings that make so much difference. It is sensing the edge, the unclear, what you don’t recognize, which has meaning.”

– Gene Gendlin –

Benieuwd of focusing wat voor je is? Maak hier een afspraak voor een proefsessie (€15)

10 + 11 =

Adam de Jong  |  adam@focusingutrecht.nl  |  06 211 606 81