Over mij

Begin jaren negentig ontdekte ik Focusing. Na mijn eerste kennismaking bij Focuscentrum Den Haag was ik meteen enthousiast en heb me er helemaal ingestort. Sindsdien heeft Focusing een blijvende plaats in mijn leven.

Om je een idee te geven wie ik ben… na een studie biologie heb ik op verschillende terreinen bij de overheid gewerkt: gezond gewicht, de veiligheid van fotomodellen, de preventie van anorexia, sociale media en jeugd, het tegengaan van laaggeletterdheid, de preventie van game- en gokverslaving, harm-reduction bij drugsgebruik en gehoorbescherming bij festivals en evenementen. In 2020 ben ik minder gaan werken in Den Haag en ben ik begonnen met Focusing Utrecht.

In mijn studententijd heb ik een aantal zomers gewerkt op een volwassenen zeilschool in Friesland. Daar ontdekte ik hoe leuk lesgeven is. En hoe dankbaar; de voldoening die het geeft als iemand die twijfelt ooit zelfstandig te kunnen varen toch alleen wegzeilt onder de weidse blauwe lucht… 

Ik ben veel bezig geweest met veel verschillende vormen van spiritualiteit en zelfontwikkeling. Vooral de benadering van Advaita Vedanta heeft me veel gebracht. De helderheid, het niet weten en niet identificeren hebben het focussen voor mij verrijkt en moeiteloos gemaakt.

Ik ben gecertificeerd Focusing Professional en Focusing Coördinator in training bij The International Focusing Institute (TIFI).

 

Ja, ik wil kennismaken.

3 + 1 =

Ik heb grote bewondering voor Adam’s inzet om het focussen voor iedereen toegankelijk te maken. Adam is een ervaren focusbegeleider die op een natuurlijke  manier een warme en vertrouwelijke sfeer weet te creëren. Zijn  stijl van begeleiden heeft mij geholpen om het focussen meer eigen te maken.

Rob

“It isn’t the recognizable feelings that make so much difference. It is sensing the edge, the unclear, what you don’t recognize, which has meaning.”

– Gene Gendlin –

Adam de Jong  |  adam@focusingutrecht.nl  |  06 211 606 81