Over mij

Iets over mijn achtergrond om je een idee te geven waar Focusing Utrecht vandaan komt.

Na een sociaal nogal geïsoleerde start in mijn leven heb ik veel gedaan op gebied van spiritualiteit, zelfontwikkeling en therapie. In de jaren negentig ontdekte ik Focusing. Na mijn eerste kennismaking bij Focuscentrum Den Haag heb ik me er helemaal ingestort en ben zelf Focusing Trainer geworden.

Bij alle pogingen ‘beter’ te worden en te ‘groeien’ was Focusing het beginpunt van echt luisteren naar mijn innerlijk. In Subud (een spirituele practice uit Indonesië) had ik al geleerd om ruimte te maken voor de ‘beweging van binnenuit’. Beide methodes leidden tot een geleidelijke heling en wezenlijke acceptatie van mezelf. Dit is verdiept in satsangs en stilte-retraites bij een spiritueel leraar (non-dualiteit). Door Feldenkrais, massage en Somatic Experienceing ben ik mijn lichaam steeds meer als veilige basis gaan ervaren.

Graag deel ik Focusing met mensen die, net als ik, tot bloei willen komen zoals ze gemaakt zijn en meer in verbinding willen leven. De trainingen van Focusing Utrecht bieden daarvoor een warme en veilige thuisbasis. 

Ik ben gecertificeerd Focusing Professional en Focusing Coördinator in training bij The International Focusing Institute (TIFI).

Ja, ik wil kennismaken.

14 + 1 =

Ik heb grote bewondering voor Adam’s inzet om het focussen voor iedereen toegankelijk te maken. Adam is een ervaren focusbegeleider die op een natuurlijke  manier een warme en vertrouwelijke sfeer weet te creëren. Zijn  stijl van begeleiden heeft mij geholpen om het focussen meer eigen te maken.

Rob

“It is never the last step.”

– Gene Gendlin –

Adam de Jong  |  adam@focusingutrecht.nl  |  06 211 606 81