Begeleidersopleiding

In deze training leer je focussen aan te bieden aan nieuwe mensen en aan te sluiten op hun vraag en situatie.

De begeleidersopleiding bouwt voort op de vaardigheden uit de basistraining en vervolgtraining. Je verankert jezelf in de focussende houding en je ontwikkelt je ‘focusfitheid’ en zelfinzicht. In het contact met  een focusser ontwikkel je je vermogen om af te stemmen, veiligheid te creeëren en verwachtingen los te laten. Om de innerlijke relatie van de focusser te faciliteren leer je ‘streetwise’ te begeleiden met wat die tegen kan komen.

De begeleidersopleiding is een ontwikkeltraject. Je eigen leervragen zijn het uitgangspunt. Onderdelen zijn oa: regelmatig oefenen met een focusmaatjes, het opnemen van focussessies, het maken van sessie en reflectieverslagen. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en interactie tussen de cursisten.

De opleiding bestaat uit 9 of 10 bijeenkomsten op een woensdag in Utrecht. Ik geef de opleiding samen met Dorethé Mommersteeg onder supervisie van Aaffien de Vries. De opleiding is nog in ontwikkeling. Afwijking van onderstaande tijden is nog mogelijk.

De data zijn: 8 sept, 6 okt, 3 nov, 1 dec, 12 jan, 2 febr, 9 mrt, 6 apr, 4 of 11 mei en 10 juni. Werktijden van 10:00 tot uiterlijk 16:00 uur in de middag.

Na afloop krijg je een certificaat dat wordt erkend door The International Focusing Institute.

 

Adam brengt je op een deskundige manier stapsgewijs in aanraking met de wijsheid van je lichaam. De training heeft een goede balans tussen theorie en oefenen en Adam geeft op een plezierige manier opbouwende feedback. Met veel enthousiasme kijk ik uit naar de vervolgtraining. Ik wil nog beter naar mijn gevoel leren luisteren en nog beter leren luisteren naar en afstemmen op de mensen die ik begeleid.

Doesjka Kuhlemeier

Beeldcoach ®

Focussen helpt echt om van binnenuit te voelen en ervaren wat er gebeurt. Ik kreeg van binnenuit antwoorden op de levensvragen waar ik mee bezig ben. In de cursus weet Adam een eenheid te creëren waardoor ieder zich veilig en vertrouwd voelt. De cursus was vanaf het begin tot het eind duidelijk en overzichtelijk, waardoor je goed leert focussen.

Karien Mulder

Levensloopcoach i.o.

“Experience is richness. We think more than we can say. We feel more than we can think. We live more than we can feel. And there is much more still.”

– Gene Gendlin –

Maak hier een afspraak voor een gratis proefsessie

13 + 15 =

Adam de Jong  |  adam@focusingutrecht.nl  |  06 211 606 81