Begeleidersopleiding

In deze opleiding leer je focusbegeleiding aan te bieden aan cliënten die er nog niet bekend mee zijn en aan te sluiten op hun vraag en situatie.

De begeleidersopleiding bouwt voort op de basistraining en vervolgtraining. Je verankert jezelf in de focussende benadering en ontwikkelt je ‘focusfitheid’ en zelfinzicht. Je ontwikkelt je vermogen om af te stemmen op een focusser, om veiligheid te creëren en verwachtingen los te laten. Je leert op een constructieve manier om te gaan met wat zich aandient. De eindtermen zijn een belangrijke leidraad bij de opleiding.

Voor jouw ontwikkeling als focusbegeleider zijn thuisopdrachten een essentieel onderdeel. Bijvoorbeeld het opnemen van focussessies, het maken van sessie- en reflectieverslagen, regelmatig oefenen met een focusmaatje en het voorbereiden van een groepsles op basis van literatuur. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en interactie tussen de cursisten. Naast de lessen heb je zowel met Dorethé als met mij een privésessie. Hier vind je meer informatie over de inhoud van de opleiding en wat we van je verwachten als je meedoet.

De opleiding bestaat uit 9 woensdagen in Utrecht. Adres: Tarotschool, Parkstraat 18, in Utrecht. Ik geef de opleiding samen met Dorethé Mommersteeg. Gastlessen door Rene Veugelers (kinderfocusing) en Aaffien de Vries (masterclass). Kosten € 1700. Voor minima is reductie mogelijk.

De data zijn: 8 sept, 6 okt, 3 nov, 1 dec, 12 jan, 2 febr, 9 mrt, 6 apr en 11 mei. Werktijden zijn van 10:00 tot 16:00 uur.

Na afloop krijg je een certificaat dat wordt erkend door The International Focusing Institute.

 

Adam brengt je op een deskundige manier stapsgewijs in aanraking met de wijsheid van je lichaam. De training heeft een goede balans tussen theorie en oefenen en Adam geeft op een plezierige manier opbouwende feedback. Met veel enthousiasme kijk ik uit naar de vervolgtraining. Ik wil nog beter naar mijn gevoel leren luisteren en nog beter leren luisteren naar en afstemmen op de mensen die ik begeleid.

Doesjka Kuhlemeier

Beeldcoach ®

Focussen helpt echt om van binnenuit te voelen en ervaren wat er gebeurt. Ik kreeg van binnenuit antwoorden op de levensvragen waar ik mee bezig ben. In de cursus weet Adam een eenheid te creëren waardoor ieder zich veilig en vertrouwd voelt. De cursus was vanaf het begin tot het eind duidelijk en overzichtelijk, waardoor je goed leert focussen.

Karien Mulder

Levensloopcoach i.o.

“The ‘problems’ inside you are only those parts of the process that have been stopped. The aim of focusing is to unstop them and get the process moving again.”

– Gene Gendlin –

Benieuwd of de begeleidersopleiding biedt wat je zoekt? Maak hier een afspraak voor een kennismakingsgesprek (gratis)

4 + 10 =

Adam de Jong  |  adam@focusingutrecht.nl  |  06 211 606 81