Begeleidersopleiding

De begeleidersopleiding richt zich op op jouw ontwikkeling als begeleider en de ambachtelijke kant van Focusing met mensen die er nog niet bekend mee zijn.

Je ontwikkelt je ‘focusfitheid’ en zelfinzicht. Je ontwikkelt je vermogen om af te stemmen op een focusser, veiligheid te creëren en verwachtingen los te laten. Je leert op een constructieve manier om te gaan met wat zich in een sessie aandient. Hier vind je een uitgebreider overzicht van de inhoud van de begeleidersopleiding.

Huiswerk is een belangrijk onderdeel. Tussen de lessen heb je sessies met oefencliënten die je opneemt op video en waarvan je een transcript maakt en een kort reflectieverslag. Daarnaast wissel je Focusing uit met je medecursisten.

De video’s en transcripten bespreken we in de lessen. Daarnaast bestaat elke les uit thematische onderwerpen en werkvormen, die worden afgestemd op wat jij nodig hebt. Daardoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en interactie tussen de deelnemers. Naast de lessen heb je ook een privésessie. Hier vind je meer informatie over de inhoud van de opleiding en wat we van je verwachten als je meedoet.

Najaar 2022 gaat waarschijnlijk een nieuwe opleiding van start in Utrecht of Breda. Voorlopige planning is 9 keer een woensdag (eerste of tweede van de maand). Werktijden van 09:30 tot 16:30 uur.  Kosten € 1700. Voor minima is reductie mogelijk.

Bij succesvolle afsluiting van de opleiding ontvang je een certificaat dat wordt erkend door The International Focusing Institute.

 

Adam brengt je op een deskundige manier stapsgewijs in aanraking met de wijsheid van je lichaam. De training heeft een goede balans tussen theorie en oefenen en Adam geeft op een plezierige manier opbouwende feedback. Met veel enthousiasme kijk ik uit naar de vervolgtraining. Ik wil nog beter naar mijn gevoel leren luisteren en nog beter leren luisteren naar en afstemmen op de mensen die ik begeleid.

Doesjka Kuhlemeier

Beeldcoach ®

Focussen helpt echt om van binnenuit te voelen en ervaren wat er gebeurt. Ik kreeg van binnenuit antwoorden op de levensvragen waar ik mee bezig ben. In de cursus weet Adam een eenheid te creëren waardoor ieder zich veilig en vertrouwd voelt. De cursus was vanaf het begin tot het eind duidelijk en overzichtelijk, waardoor je goed leert focussen.

Karien Mulder

Levensloopcoach i.o.

“The ‘problems’ inside you are only those parts of the process that have been stopped. The aim of focusing is to unstop them and get the process moving again.”

– Gene Gendlin –

Benieuwd of de begeleidersopleiding biedt wat je zoekt? Maak hier een afspraak voor een kennismakingsgesprek (gratis)

10 + 5 =

Adam de Jong  |  adam@focusingutrecht.nl  |  06 211 606 81