Verdiepingsjaar

Het verdiepingsjaar is een doorgaande groep focussers die eens in de maand bij elkaar komen om elkaar te inspireren en hun Focusing te verdiepen. We gaan in op wat jou persoonlijk bezighoudt, bijvoorbeeld ‘Waar wil je meer vrijheid in krijgen?’, ‘Wat houdt je tegen om je eigenheid helemaal te omarmen?’, ‘Welke keuzes sta je voor?’, ‘Op welke gebeurtenis wil je meer zicht krijgen?’. We gebruiken Focusing en de felt sense als ingang naar het achterliggende verlangen. Tussen de bijeenkomsten door wissel je uit met medecursisten. Tevens heb je recht op één privésessie bij Focusing Utrecht. Met de groep van het verdiepingsjaar als thuisbasis vergroot je jouw vertrouwen in de felt sense en in je eigen manier van Focusing. Daarbij is alle ruimte om verder in te zoomen op de ambachtelijke kant van Focusing. Het verdiepingsjaar sluit zoveel mogelijk aan bij jouw wensen en behoeften. De invulling van het programma bepalen we in onderling overleg. 

In het lopende verdiepingsjaar hebben we gewerkt met twee gastdocenten. Annemarie Kok-Pastoors van Focuscentrum Brabant)heeft een gastles gegeven met het motto Verbinding met dat wat beweegt van binnenuit. Daarin hebben we ervaren hoe je met kleur en lijfelijke expressie nog dieper contact kunt maken met het lichaam. 

Een tweede gastles is gegeven door Karin Brugmans van de Onderstroom, mede bekend van haar boek Verander niks, goed zijn in wie je bent. In deze les hebben we ervaren hoe ‘Iets in mij’ nog meer stem kan krijgen met Voice Dialogue. 

Het verdiepingsjaar bestaat uit tien bijeenkomsten in het centrum van Utrecht (Parkstraat) op woensdagochtenden van 09:30 tot 13:00 uur. Data zijn: 18 sept, 16 okt, 13 nov, 11 dec, 15 jan, 12 febr, 12 mrt, 9 apr, 7 mei en 11 juni. Het aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 6. De kosten zijn €535 tot €635, afhankelijk van deelname gastdocenten. Voor minima is reductie mogelijk. Als ik je nog niet ken, heb ik graag voor aanvang van het verdiepingsjaar een kennismakingsgesprek met je.

De laatste datum van het lopende verdiepingsjaar is 31 mei.

Ja, ik doe mee met het verdiepingsjaar!

14 + 13 =

Na de basis- en vervolgtraining bij Adam is het Focussen een natuurlijk element in mijn dag geworden. De prettige afwisseling van zelf ervaren en ‘theorie’, het tweewekelijks ritme met tussendoor oefenen met focusmaatjes heeft er zeer aan bij gedragen dit zo te kunnen integreren. 

Ik vind het krachtig en prachtig dat een focusbegeleider niet méér doet dan aandachtig luisterend aanwezig zijn: geen interpretaties, geen adviezen, geen diagnoses. Als focusser ben je je eigen kundige ‘heelmeester’. Getuige zijn bij zo’n ‘innerlijke ontmoeting’ van een medemens, ervaar ik als zeer verbindend en vervullend.

Karin Rijpma

Therapeut en coach

“De volgende stap is er al, impliciet fijnmazig verweven. Als je er ruimte voor maakt en het uitnodigt, zal het zich langzaamaan ontvouwen en vormen. “

– Gene Gendlin –

Adam de Jong  |  adam@focusingutrecht.nl  |  06 211 606 81