De Basis

In de basistraining leer je in tien bijeenkomsten focussen zonder dat je afhankelijk bent van een begeleider of luisteraar. De eerste helft (level I) gaat over de felt sense, hoe je die kunt uitnodigen en er mee kunt zijn. In de tweede helft (level II) leer je hoe je op een focussende manier kunt omgaan met jezelf en zaken die je raken. Hier vind je een uitgebreider overzicht van de inhoud van deze training.

In de lessen krijg je veel gevarieerde werkvormen en ervaringsgerichte oefeningen. Er is daarbij veel ruimte voor interactie en samen ontdekken. Insteek is zoveel mogelijk aan te sluiten op jouw eigen ervaring en leerproces. Thuis ga je aan de slag met kleine opdrachtjes en oefen je (online) met elkaar. Al met al ben je zo’n vier maanden intensief bezig met Focusing waarin je je dit mooie proces ook echt eigen maakt. Na afloop ben je uiteraard welkom om te blijven oefenen op de open avonden.

Ja, ik wil het zelf ervaren!

Ik geef me op voor:

11 + 2 =

De basistraining wordt gegeven in het centrum van Utrecht op tien ochtenden van 09:30 tot 12:30/13:00 uur. Na de zomer starten twee groepen. Een op vrijdagochtend (locatie Parktstraat) en een op zaterdagochtend (Ruimte voor Aandacht, vlak bij station Vaartsche Rijn). Opgave via onderstaande link. Als ik je nog niet ken, heb ik graag een (evt online) kennismakingsgesprek met je.

Na afloop ontvang je een certificaat (Focusing level I en II) dat wordt erkend door The International Focusing Institute. Hiermee heb je toegang tot de level III en IV cursussen en diverse workshops. De kosten zijn €535 incl. cursusmateriaal. Voor minima is reductie mogelijk. Op donderdagavond 5 september is er een gratis introductie avond. Opgave via deze link.

De vrijdag groep is op: 13 en 27 sept, 11 en 25 okt, 15 en 29 nov, 13 dec, 10 en 24 jan en 7 febr. 

De zaterdaggroep is op: 14 sept, 5 en 19 okt, 26 okt, 16 en 30 nov, 7 dec, 11 en 18 jan en 1 febr. 

Ja, ik doe mee met de basistraining!

9 + 2 =

Focusing helpt me om grote en kleine kwesties in het leven te duiden en vooruit te bewegen. Met zijn rijke kennis en ervaring leert Adam je de techniek op een rustige, aandachtige en open manier. Een echte aanrader!

Saskia Bosscha

Bedrijfskundige

Adam is erg betrokken geweest bij mijn proces en heeft het traject (de basistraining) afgestemd op mijn persoonlijke behoeften. Daarbij was zijn ervaring en vakkundigheid met Focusing duidelijk merkbaar. Ik ben dankbaar voor zijn gedrevenheid om Focusing zo goed mogelijk over te brengen.

Olaf Koopmans

MBO docent

“Het lichaam zoekt voortdurend de oorspronkelijke manier van leven.”

– Gene Gendlin –

Adam de Jong  |  adam@focusingutrecht.nl  |  06 211 606 81