De Basis

Na de basistraining kan je zelf focussen zonder dat je afhankelijk bent van een begeleider of luisteraar. In de eerste vijf bijeenkomsten leer je hoe je een felt sense kunt uitnodigen en er naar kunt luisteren. In de volgende vijf bijeenkomsten leer je hoe je een relatie kan aangaan met heftige en tegenstrijdige gevoelens, en met kritische en kind-processen. Hier vind je een uitgebreider overzicht van de inhoud van deze training.

In de lessen krijg je veel gevarieerde werkvormen en ervaringsgerichte oefeningen. Thuis ga je aan de slag met kleine opdrachtjes, oefen je (online) met elkaar en verken je verder wat je tijdens de lessen hebt geleerd. Al met al ben je zo’n vier maanden intensief bezig met Focusing, zodat je het je ook echt eigen kunt maken. Na afloop ben je welkom om te blijven oefenen op de open avonden.

De training wordt gegeven in het centrum van Utrecht (Parkstraat) met om de week een les. Komende basistraining is op de woensdagochtenden: 27 sept, 11 en 25 okt, 8 en 22 nov, 6 en 20 dec, 10 en 24 jan en 7 febr. Werktijden zijn van 09:30 tot 12:30/13:00 uur. Het aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 6.

Na afloop krijg je een certificaat (Focusing level I en II) dat wordt erkend door The International Focusing Institute. Hiermee heb je toegang tot de level III en IV cursussen en diverse workshops. De kosten zijn €485 incl. cursusmateriaal en de Luisterwaaier van Aaffien de Vries. Voor minima is reductie mogelijk.

Graag maak ik van tevoren kennis met je. Jij kan dan kijken of Focusing en de training wat voor je zijn en ik krijg een beter beeld van jouw leerwensen en uitgangssituatie. Kosten €25 (bedrag wordt in mindering gebracht op de kosten als je de training gaat doen). 

Ja, ik heb belangstelling voor de basistraining!

13 + 4 =

Focusing helpt me om grote en kleine kwesties in het leven te duiden en vooruit te bewegen. Met zijn rijke kennis en ervaring leert Adam je de techniek op een rustige, aandachtige en open manier. Een echte aanrader!

Saskia Bosscha

Bedrijfskundige

Adam is erg betrokken geweest bij mijn proces en heeft het traject (de basistraining) afgestemd op mijn persoonlijke behoeften. Daarbij was zijn ervaring en vakkundigheid met Focusing duidelijk merkbaar. Ik ben dankbaar voor zijn gedrevenheid om Focusing zo goed mogelijk over te brengen.

Olaf Koopmans

MBO docent

“Every bad feeling is potential energy toward a more right way of being if you give it space to move toward its rightness.”

– Gene Gendlin –

Adam de Jong  |  adam@focusingutrecht.nl  |  06 211 606 81