De Basis

In de basistraining leer je in tien bijeenkomsten focussen zonder dat je afhankelijk bent van een begeleider of luisteraar. De eerste helft (level I) gaat over de felt sense, hoe je die kunt uitnodigen en er mee kunt zijn. In de tweede helft (level II) leer je hoe je kunt omgaan met heftige en tegenstrijdige gevoelens, kritische en kind-processen. Hier vind je een uitgebreider overzicht van de inhoud van deze training.

In de lessen krijg je veel gevarieerde werkvormen en ervaringsgerichte oefeningen. Insteek is zoveel mogelijk aan te sluiten op jouw eigen ervaring en leerproces. Er is veel ruimte voor interactie en samen ontdekken. Thuis ga je aan de slag met kleine opdrachtjes en oefen je (online) met elkaar. Al met al ben je zo’n vier maanden intensief bezig met Focusing, zodat je het je ook echt eigen kunt maken. Na afloop ben je uiteraard welkom om te blijven oefenen op de open avonden.

De basistraining wordt gegeven in het centrum van Utrecht op vrijdagochtenden van 09:30 tot 12:30/13:00 uur. Het aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 6. Opgave via onderstaande link. Graag heb ik voor aanvang van de training nog een online kennismakingsgesprek met je.

Na afloop krijg je een certificaat (Focusing level I en II) dat wordt erkend door The International Focusing Institute. Hiermee heb je toegang tot de level III en IV cursussen en diverse workshops. De kosten zijn €535 incl. cursusmateriaal en de Luisterwaaier van Aaffien de Vries. Voor minima is reductie mogelijk.

De eerstvolgende basistraining dit jaar is na de zomer op: 13 en 27 sept, 11 en 25 okt, 15 en 29 nov, 13 dec, 10 en 24 jan en 7 febr.

Resterende data van de lopende woensdaggroep zijn: 10 en 24 jan en 7 febr en van de lopende vrijdaggroep: 12 en 26 jan, 9 en 16 febr en 8 en 22 maart.

Ja, ik heb belangstelling voor de basistraining!

4 + 15 =

Focusing helpt me om grote en kleine kwesties in het leven te duiden en vooruit te bewegen. Met zijn rijke kennis en ervaring leert Adam je de techniek op een rustige, aandachtige en open manier. Een echte aanrader!

Saskia Bosscha

Bedrijfskundige

Adam is erg betrokken geweest bij mijn proces en heeft het traject (de basistraining) afgestemd op mijn persoonlijke behoeften. Daarbij was zijn ervaring en vakkundigheid met Focusing duidelijk merkbaar. Ik ben dankbaar voor zijn gedrevenheid om Focusing zo goed mogelijk over te brengen.

Olaf Koopmans

MBO docent

“Het lichaam zoekt voortdurend de oorspronkelijke manier van leven.”

– Gene Gendlin –

Adam de Jong  |  adam@focusingutrecht.nl  |  06 211 606 81