Het Vervolg

Focussend luisteren is de kunst van optimaal afstemmen op de ander. In de vervolgtraining gaan we samen op pad en verkennen we wat hiervoor nodig is. Het gaat dan bijvoorbeeld over: ambachtelijke vaardigheden als luisteren, spiegelen en het geven van suggesties; de grote invloed van je eigen houding; de relatie met de focusser; je begrip van de felt sense en inner relationship; hoe de afwisseling tussen verhaal, felt sense en zelfempathie een sessie verder kan helpen; het herkennen van signalen dat de focusser hulp kan gebruiken en wat je dan kunt doen.

De basis van luisteren is natuurlijk hoe je afstemt op je eigen innerlijk en de relatie met je eigen gevoelens. De vervolgtraining is dan ook meteen een verdieping van de basistraining. We gaan aan de slag met veel gevarieerde werkvormen en ervaringsgerichte oefeningen die aansluiten op jouw ervaring en leerproces. Er is veel ruimte voor interactie en samen ontdekken. Tussen de lessen door oefen je (online) met elkaar. 

Deze training is voor iedereen met een level I en II certificaat of aantoonbare praktijkervaring met Focusing. Bij succesvollee afronding van de training ontvang je een certificaat (Focusing level III en IV) dat wordt erkend door het International Focusing Institute. Hiermee heb je toegang tot de begeleidersopleiding waar je focussend cliënten leert begeleiden die nog niet bekend zijn met Focusing.

De vervolgtraining wordt gegeven in het centrum van Utrecht op tien ochtenden van 09:30 tot 12:30/13:00 uur. Het aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 6. De kosten bedragen €535 inclusief lesmateriaal. Voor minima is reductie mogelijk.

In september start een groep op de vrijdagen: 20 sept, 4 en 18 okt, 8 en 22 nov, 6 en 20 dec, 17 en 31 jan en 14 feb. Opgave via onderstaande link. Als ik je nog niet ken, heb ik graag voor aanvang van de training een kennismakingsgesprek met je.

Resterende data van de lopende groep zijn: 8, 22 en 29 mei, 5 en 19 juni en 3 juli.

Ja, ik doe mee met de vervolgtraining!

10 + 9 =

Focusing is een fantastische manier om beter in contact te komen met de wijsheid van je eigen lichaam.
Adam is een zeer ervaren en prettige docent, die zowel de theorie als praktische kant van focusing helder en enthousiast kan overbrengen.​
Peter van de Ven

ICT'er

Adam brengt je op een deskundige manier stapsgewijs in aanraking met de wijsheid van je lichaam. De training heeft een goede balans tussen theorie en oefenen en Adam geeft op een plezierige manier opbouwende feedback. Ik heb nog beter naar mijn gevoel leren luisteren en nog beter leren luisteren naar en afstemmen op de mensen die ik begeleid.

Doesjka Kuhlemeier

Beeldcoach ®

“In ‘normale’ gesprekken beletten we elkaar om in ons innerlijk af te dalen. Gerustelling krijgen, of advies, aanmoedigingen of andere reacties – ze verhinderen dat ik me gehoord voel. “

– Gene Gendlin –

Adam de Jong  |  adam@focusingutrecht.nl  |  06 211 606 81