Vervolgtraining

In de vervolgtraining leer je luisteren naar een andere focusser en verdiep je tevens jouw eigen focusvaardigheden. Je leert te herkennen wat er gebeurt en hoe je daar op een goede manier mee om kunt gaan. Je gaat veel zelf aan de slag en zult je eigen stijl van luisteren ontwikkelen. Hier vind je meer informatie over de inhoud van deze training. 

De opzet met ervaringsgerichte lessen om de week, thuis verder ontdekken & verkennen en een privé-sessie is hetzelfde als die van de basistraining. De vervolgtraining is bedoeld voor mensen die de basistraining hebben gevolgd, of elders een level I en II certificaat hebben behaald.

De training wordt gegeven in de Tarotschool in Utrecht met om de week een les op de woensdag- of vrijdagochtend. 

Hoewel dit jaar geen vervolgtraining gepland staat, kan die op verzoek en bij voldoende belangstelling (minimaal 3 deelnemers) wel plaatsvinden. De precieze data zullen dan in onderling overleg worden gepland.

Na afloop krijg je een certificaat (voor level III en IV) dat wordt erkend door The International Focusing Institute. Hiermee heb je toegang tot de begeleidersopleiding. De kosten zijn € 435 incl. cursusmateriaal en het boek Focussen van Erna de Bruijn. Voor minima is reductie mogelijk. Als je na afloop echt niet tevreden bent over de training, krijg je je geld terug.

Als we elkaar nog niet kennen, maak ik graag van te voren kennis met (live of online). Jij kan dan kijken of de vervolgtraining wat voor je is en ik krijg een beeld van jouw wensen en verwachtingen. De sessie is vrijblijvend en kost €15. 

Focusing helpt me om grote en kleine kwesties in het leven te duiden en vooruit te bewegen. Met zijn rijke kennis en ervaring leert Adam je de techniek op een rustige, aandachtige en open manier. Een echte aanrader!

Saskia Bosscha

Bedrijfskundige

Na de basis- en vervolgtraining bij Adam is het Focussen een natuurlijk element in mijn dag geworden. De prettige afwisseling van zelf ervaren en ‘theorie’, het tweewekelijks ritme met tussendoor oefenen met focusmaatjes heeft er zeer aan bij gedragen dit zo te kunnen integreren. 

Ik vind het krachtig en prachtig dat een focusbegeleider niet méér doet dan aandachtig luisterend aanwezig zijn: geen interpretaties, geen adviezen, geen diagnoses. Als focusser ben je je eigen kundige ‘heelmeester’. Getuige zijn bij zo’n ‘innerlijke ontmoeting’ van een medemens, ervaar ik als zeer verbindend en vervullend.

Karin Rijpma

Therapeut en coach

“Every bad feeling is potential energy toward a more right way of being if you give it space to move toward its rightness.”

– Gene Gendlin –

Benieuwd of de vervolgtraining biedt wat je zoekt? Maak hier een afspraak voor een proefsessie (gratis)

12 + 4 =

Adam de Jong  |  adam@focusingutrecht.nl  |  06 211 606 81