Vervolgtraining

In de vervolgtraining verdiep je jouw focusvaardigheden en ontwikkel je je als luisteraar. Je leert ontspannen luisteren naar een focusser, herkennen wat er gebeurt en hoe je daar op een goede manier mee om kunt gaan. Je gaat veel zelf aan de slag in deze training en zult je eigen stijl van luisteren ontwikkelen. Hier vind je meer informatie over de leerdoelen en voorwaarden om mee te kunnen doen.

De opzet met ervaringsgerichte lessen om de week, thuis verder ontdekken & verkennen en een privé-sessie is hetzelfde als in de basistraining. De vervolgtraining is bedoeld voor mensen die de basistraining hebben gevolgd of elders een level I en II certificaat hebben behaald.

Voorafgaand aan de training hebben we een voorgesprek om verwachtingen te verhelderen.

De training is op acht vrijdagochtenden. De eerste en vijfde les komen we fysiek bij elkaar op de Taroschool in Utrecht. De overige lessen zijn online. Elke les begint om 10:00 uur. Online lessen duren tweeëneenhalf uur, fysieke lessen drie uur.

Data van de komende vervolgtraining zijn: 10 en 24 sept, 8 en 29 okt, 12 en 26 nov, 10 dec. De laatste les zal worden gepland in overleg met de deelnemers.

Na afloop krijg je een certificaat dat wordt erkend door The International Focusing Institute (level III en IV). Hiermee heb je toegang tot de begeleidersopleiding. De kosten zijn € 435, incl. cursusmateriaal en het boek Focussen van Erna de Bruijn. Voor minima is reductie mogelijk.

Focusing helpt me om grote en kleine kwesties in het leven te duiden en vooruit te bewegen. Met zijn rijke kennis en ervaring leert Adam je de techniek op een rustige, aandachtige en open manier. Een echte aanrader!

Saskia Bosscha

Bedrijfskundige

Na de basis- en vervolgtraining bij Adam is het Focussen een natuurlijk element in mijn dag geworden. De prettige afwisseling van zelf ervaren en ‘theorie’, het tweewekelijks ritme met tussendoor oefenen met focusmaatjes heeft er zeer aan bij gedragen dit zo te kunnen integreren. 

Ik vind het krachtig en prachtig dat een focusbegeleider niet méér doet dan aandachtig luisterend aanwezig zijn: geen interpretaties, geen adviezen, geen diagnoses. Als focusser ben je je eigen kundige ‘heelmeester’. Getuige zijn bij zo’n ‘innerlijke ontmoeting’ van een medemens, ervaar ik als zeer verbindend en vervullend.

Karin Rijpma

Therapeut en coach

“Every bad feeling is potential energy toward a more right way of being if you give it space to move toward its rightness.”

– Gene Gendlin –

Benieuwd of de vervolgtraining biedt wat je zoekt? Maak hier een afspraak voor een proefsessie (gratis)

15 + 2 =

Adam de Jong  |  adam@focusingutrecht.nl  |  06 211 606 81