Vervolgtraining

In de vervolgtraining leer je te luisteren naar een andere focusser en verdiep je tevens jouw eigen  focusvaardigheden. Je leert te herkennen wat er gebeurt en hoe je daar op een goede manier mee om kunt gaan. Je gaat veel zelf aan de slag en zult je eigen stijl van luisteren ontwikkelen. Hier vind je meer informatie over de inhoud van deze training. 

De opzet met ervaringsgerichte lessen om de week, thuis verder ontdekken & verkennen en een privé-sessie is hetzelfde als in de basistraining. De vervolgtraining is bedoeld voor mensen die de basistraining hebben gevolgd of elders een level I en II certificaat hebben behaald.

De training is op acht vrijdag- of woensdagochtenden om de week. De eerste en vijfde les zijn ‘live’, de overige lessen online. De live lessen duren drie uur. Online lessen duren tweeëneenhalf uur.

De precieze data voor de vervolgtraining in ’22 zullen worden gepland in overleg met de deelnemers.

Na afloop krijg je een certificaat dat wordt erkend door The International Focusing Institute (level III en IV). Hiermee heb je toegang tot de begeleidersopleiding. De kosten zijn € 435 incl. cursusmateriaal en het boek Focussen van Erna de Bruijn. Voor minima is reductie mogelijk. Als je na afloop echt niet tevreden bent over de training, krijg je je geld terug.

Voorafgaand aan de training hebben we een kennismakingsgesprek (live of via Zoom). Jij kan dan kijken of de vervolgtraining wat voor je is. En ik krijg een beeld van jouw verwachtingen en beginstiutatie. De sessie is vrijblijvend en kost €15. Het aantaal deelnemers is minimaal 3 en maximaal 6.

Focusing helpt me om grote en kleine kwesties in het leven te duiden en vooruit te bewegen. Met zijn rijke kennis en ervaring leert Adam je de techniek op een rustige, aandachtige en open manier. Een echte aanrader!

Saskia Bosscha

Bedrijfskundige

Na de basis- en vervolgtraining bij Adam is het Focussen een natuurlijk element in mijn dag geworden. De prettige afwisseling van zelf ervaren en ‘theorie’, het tweewekelijks ritme met tussendoor oefenen met focusmaatjes heeft er zeer aan bij gedragen dit zo te kunnen integreren. 

Ik vind het krachtig en prachtig dat een focusbegeleider niet méér doet dan aandachtig luisterend aanwezig zijn: geen interpretaties, geen adviezen, geen diagnoses. Als focusser ben je je eigen kundige ‘heelmeester’. Getuige zijn bij zo’n ‘innerlijke ontmoeting’ van een medemens, ervaar ik als zeer verbindend en vervullend.

Karin Rijpma

Therapeut en coach

“Every bad feeling is potential energy toward a more right way of being if you give it space to move toward its rightness.”

– Gene Gendlin –

Benieuwd of de vervolgtraining biedt wat je zoekt? Maak hier een afspraak voor een proefsessie (gratis)

10 + 15 =

Adam de Jong  |  adam@focusingutrecht.nl  |  06 211 606 81