Luisteren naar je lichaam

– leven in relatie –

 

E

Wil je minder moeten van jezelf en een beter contact met je lichaam?

E

Zoek je een natuurlijke ingang naar spiritualiteit?

E

Sta je voor een keuze en kom je er met denken niet uit?

E

Wil je meer verbinding met wat jou beweegt en met de mensen om je heen?

Als kind was je de hele dag aan het spelen en was je leven nog één groot avontuur. De directe gevoelservaring van je lichaam brengt je weer in contact met die natuurlijke energie.

Focusing is bewust stilstaan en luisteren naar die gevoelservaring. Daar, uit je hoofd en in je lichaam, kan je voorbij beperkende overtuigingen en oordelen komen. En ontdekken hoe je leven verder wil stromen, vanuit  jouw eigenheid en jouw waarden. 

De Basis

In de basistraining leer je een felt sense te laten ontstaan en ermee te werken. Ook leer je hoe je op een focussende manier kunt omgaan met verschillende gevoelens in jezelf. Na deze training kan je zelfstandig focussen zonder begeleider.

Het Vervolg

In de vervolgtraining leer je hoe je kunt luisteren naar een andere focusser en verdiep je je eigen focusvaardigheden. Na deze training ben je een volwaardige Focusing partner.

Begeleiden

De begeleidersopleiding is een traject van een jaar waarin je je verder ontwikkelt als begeleider. Je werkt aan je houding en aanwezigheid, het afstemmen op een ander en het verder helpen van een focussessie. Na deze opleiding ben je gecertificeerd Focusing begeleider.

Trainen

In de trainers leer- werkplaats ontwikkel je jouw manier om Focusing over te dragen via cursussen of workshops. Dit jaartraject is natuurlijk ook een geweldige manier om je eigen Focusing vaardigheden verder te verbreden en verdiepen.

Wat kan Focusing je brengen?

R

Beter contact met je lichaam

Focusing is een eenvoudige manier om beter contact te krijgen met je lichaam en naar jezelf te luisteren. Voelen hoe je in je lichaam dingen beleeft, geeft meteen al ontspanning. Je lichaam weet meer over jou dan je denkt en is een betrouwbaar innerlijk kompas.

R

Een betere relatie met jezelf en anderen

Focusing leert je omgaan met dingen die je raken en innerlijke tegenstrijdigheden. Je ervaart meer compassie met jezelf en hoeft minder te controleren. Als je werkt met mensen, is Focusing een waardevolle aanvulling op je gereedschapskist.

R

Een natuurlijke spiritualiteit

In het nu zijn bij wat is… zonder iets te willen veranderen of bewerkstelligen…  Met Focusing ont-moet je jezelf. Je ontdekt hoe het leven in jou verder wil stromen. Beperkende overtuigingen en oordelen laten op een natuurlijke manier los.

Zelf ervaren wat Focusing voor je kan betekenen? Maak hier afspraak voor een proefsessie (€15)

15 + 4 =

Open avonden

Kan je al focussen en wil je met andere focussers in contact blijven, verder oefenen en verdiepen? Iedereen met praktische ervaring, als focusser én luisteraar, is welkom! Na een korte kennismaking en lead-in focussen we in twee- of drietallen. Zo rond half tien is er een gezamenlijke nabespreking en afsluiting.

De open avonden zijn bij mij thuis, in principe elke derde woensdag van de maand. Inloop vanaf 19:45 uur zodat we om acht uur kunnen beginnen. De avond eindigt ergens tussen half tien en tien. Er staat een potje op tafel voor een vrijwillige bijdrage.

De eerstkomende avond is op 17 mei. Laat even weten als je mee wilt doen. De avond gaat door met minimaal twee deelnemers.

Ja ik doe mee met de open avond!

14 + 5 =

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Micel

“Your body knows the direction of healing and life. If you take the time to listen to it through Focusing, it will give you the steps in the right direction.”

– Gene Gendlin –

Adam de Jong  |  adam@focusingutrecht.nl  |  06 211 606 81 | KvK nr 80233864